Co hýbe současným světem frontendu? To představí říjnová konference v Brně

30 přednášek, 400 frontendistek a frontendistů, 2 zaplněné přednáškové sály a 1 den v Brně   🔖

Takovou nálož přinese konference komunity Frontendisti.cz, která se uskuteční 12. října 2023, a její extrémně nabitý program. Mezi řečníky rozhodně nebudou chybět ani naši experti. Přijměte pozvání nejen na jejich přednášky, přijeďte se pobavit a dozvědět, co je v oboru nového.

Více na https://frontendisti.cz/konference.

Těšit se můžete na přednášku našeho JavaScript developera Martina Macháčka:

"Estimace děláme vlastně každý den. Ať už jak dlouho nám bude trvat cesta do práce v ranní špičce, nebo za jak dlouho dodám požadovanou feature. Tady je představa jasná, a když nevyjde, tak to většinou není o moc. Když se ale jedná o estimaci celého projektu, můžeme se minout o opravdu hodně. Proto je potřeba brát v potaz daleko více faktorů a jít do hloubky. V této přednášce si řekneme, jak se dá k estimacím přistoupit s daleko větší jistotou, ukážeme si pár triků a běžně opomíjených žroutů času."

Marta Kirchgessner zase nastíní realitu vývojářských týmů pohledem juniorů:

„Hledáme nadšeného juniorního vývojáře, co už všechno umí, nebo se to ideálně okamžitě naučí“ – čteme často mezi řádky v pracovních inzerátech. Je ale reálné být nadšený 8 hodin denně, 5 dnů v týdnu? A kolik certifikátů, diplomů, tutoriálů, kurzů, workshopů a ukázkových projektů má takový junior vlastně ve svém portfoliu mít?

Profesní nástup na první IT pozici je obestřen mnoha mýty a očekáváními: jak ze strany juniora, tak ze strany týmu, kam nastupuje. Na příkladech a historkách z devu si ukážeme, jaké komunikační strategie si jako nováček v devu zvolit, abych uspěl (a nezešílel), jak se přes všechen pracovní stres systematicky vzdělávat a v neposlední řadě jak si tu jízdu užít.

Pojďme se podívat na každodenní mumraj v devu očima vystudované historičky, která se už nechtěla zabývat minulostí a nyní pracuje dva roky jako FE vývojář.

Poslechnout si budete moci také osobně-profesní zpověď naše CEO Petra Buchbauera:

"Perma home-office je de facto novým, očekávaným normálem v IT. V kombinaci s nečerpáním dovolené a osobního volna na zotavení se ale stává novým (nedobrým) zvykem, ne-li přímo trendem. Mazání work-life borderlines a pokles efektivity pak podporuje rychlejší/dřívější přepracování a vyhoření. Poslechněte si zpověď tvrdého workoholika a jeho pracovních návyků, které si nastavil, aby se nezbláznil a zároveň nebyl špatným vzorem pro ostatní. Přednáška se bude zabývat tím, jak dát pozor na své duševní (i fyzické) zdraví a zároveň využít post-covid normálu do maxima."

Těšíme se na setkání se všemi nadšenými frontendisty!